Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Rajoittavatko Applen ja Googlen sovelluskaupat kilpailua? Japani tutki

Manu Pitkänen

Rajoittavatko Applen ja Googlen sovelluskaupat kilpailua? Japani tutki
Japanin talous-, kauppa- ja teollisuusministeriön teettämän selvityksen mukaan Applen ja Googlen mobiilisovellusten jakeluun käytetyt kaupat saattavat rajoittaa kilpailua. Selvitys ei vaadi esimerkiksi Applea avaamaan iPhonea vaihtoehtoisille sovelluskaupoille, vaan siinä selvitettiin kauppojen voimassa olevia ehtoja.

Selvityksessä nostettiin esiin esimerkiksi sovellusten hinnoittelulle asetetut rajoitukset. Sovelluskehittäjä ei voi hinnoitella ohjelmaansa vapaavalintaisesti, vaan ohjelman hinnan vastattava Applen ennalta määrittämiä hintakategorioita. Japanin tapauksessa sovellusten hinnoissa käytetään 10 jenin tarkkuutta eli App Storessa ei voi myydä ohjelmaa 125 jenin hintaan, vaan hinta on pyöristettävä 120 tai 130 jeniin.

Vakavampi merkille laitettu epäkohta liittyy ohjelmien maksupalautuksiin. Mikäli sovelluksen ostanut asiakas toteaa määräajassa, ettei hän haluakaan sovellusta, on hänellä oikeus saada rahat takaisin. Sovelluskehittäjän on maksettava täysi korvaus asiakkaalle, vaikka se itse on saanut ohjelman hinnasta vain 70 prosenttia. Apple ottaa jokaisesta myydystä sovelluksesta 30 prosentin palkkion, jonka sovelluskehittäjä joutuu siis maksamaan omasta pussista maksuhyvitystilanteessa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja