Kaksinkertainen päivitys: Applelta tulossa kaksi uutta älykellomallia

Manu Pitkänen

Kaksinkertainen päivitys: Applelta tulossa kaksi uutta älykellomallia
Applella on jo vuosien ajan ollut tapana panostaa täysillä joulusesonkiin, joten ei ole suurikaan ihme, että vuosittaiset tuotelanseeraukset on päätetty ajoittaa syksyyn. Tämä yksityiskohta selittää sen, miksi Apple Watch -älykellosta ei ole vielä tullut uutta versiota markkinoille, vaikka edellisen mallin julkaisusta on kulunut jo yli vuosi.

KGI Securitiesin Applea seuraavan analyytikon Ming-Chi Kuon mukaan tänä syksynä Apple Watch -älykelloja olisi tulossa markkinoille kaksi eri versiota. Ensimmäinen näistä olisi käytännössä aivan kuten nykyinenkin kellomalli, mutta sisuskalut on päivitetty vähävirtaisempaan ja uudempaan malliin. Käytännössä järjestelmäpiiri siis olisi vaihdettu TSMC:n 16 nanometrin tuotantotekniikalla valmistettuun malliin.

Apple näyttäisi siis jatkavan Watch-kellojen kohdalla iPhoneista tuttua kaavaa: vanhaa mallia tarjotaan pykälää edullisempana vaihtoehtona uusimmalle kellolle. Syy sisuskalujen päivittämiselle voi olla yksinkertaisesti se, että ensimmäisen sukupolven Apple Watch halutaan pitää valikoimissa mahdollisimman pitkään.



Varsinaisesta toisen sukupolven Apple Watchiin on Kuon lähteiden mukaan tulossa GPS-tuki. Nykyinen kello turvautuu paikkatiedossa iPhonen välittämään paikkatietoon, joten uudella Apple Watchilla olisi mahdollista seurata omaa juoksulenkkiä ilman että puhelin pitäisi ottaa mukaan. Akkukestoon GPS:n käyttö tekee tietysti loven, mutta Apple on yrittänyt kompensoida tätä hieman isomman akun avulla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.