Maailman ensimmäiset huippunopeat UFS-muistikortit Samsungilta

Matti Robinson

Maailman ensimmäiset huippunopeat UFS-muistikortit Samsungilta
Samsung on esitellyt uudenlaisia muistikortteja, jotka tuovat entistä merkittävästi nopeampaa tiedonsiirtoa ja -käsittelyä mobiililaitteisiin. Tavanomaisten microSD-korttien seuraajaksi kehitetyt UFS-muistikortit ovat laatuaan ensimmäisiä maailmassa.

Markkinoille saapuu neljä kokovaihtoehtoa (32/64/128/256GB) ja kaikki tarjoavat huippunopeaa tiedonkäsittelyä. Samsungin mukaan lukunopeus on jopa 530MB/s ja kirjoitusnopeus 170MB/s. Nopeimmatkin SD-kortit (UHS-II) pystyvät vain noin 312MB/s ja 156MB/s.

Samsungin laitteet on kehitetty JEDEC Universal Flash Storage (UFS) 1.0 Card Extension Standardin pohjalle. Ne muistuttavat kokonsa puolesta kovasti microSD-kortteja, mutta ovat hieman eri muotoisia ja niiden liitäntä on täysin erilainen. Tämä tietysti tarkoittaa, että ne eivät ole yhteensopivia microSD-korttien tai niitä tukevien laitteiden kanssa.

Yhtiön mukaan muistikortit ovat omiaan suurta tiedonkäsittelynopeutta vaativiin laitteisiin, kuten järjestelmäkameroihin, 3D VR -kameroihin, toimintakameroihin ja dron-lennokeihin. Jos ja kun hinnat painuvat alas, niin näemme UFS-muistikorttipaikkoja varmasti myös älypuhelimissa.



Joudumme siis odottelemaan vähintään seuraavaa laitesukupolvea, jotta pääsemme käyttämään nopeampia UFS-muistikortteja. Kestipä UFS-korttipaikkojen saapuminen miten pitkään vain, niin todennäköisesti Samsung on ensimmäisten joukossa.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.