Applen havittelema uusi kasvumarkkina: Käytettyjä iPhoneja intialaisille

Manu Pitkänen

Applen havittelema uusi kasvumarkkina: Käytettyjä iPhoneja intialaisille
iPhonen myynti on kasvanut rakettimaisesti vuodesta 2007 lähtien, mutta nyt ensimmäistä kertaa Applen rahasampo on alkanut yskiä. Älypuhelimet eivät enää kehity yhtä suurin harppauksin kuin ennen, mikä pidentää puhelimen päivitysväliä. Applen on siis keksittävä uusia keinoja pitääkseen rahasammon koneisto pyörimässä.

Kiina on Yhdysvaltojen jälkeen Applen tärkein markkina-alue ja se on kasvanut erityisen lujaa parin viimeisen vuoden aikana. Nyt Kiinan talouden päälle on kuitenkin alkanut kerääntyä harmaita pilviä, mikä hankaloittaa kasvua alueella. Apple onkin lähtenyt etsimään itselleen uusia kasvumarkkinoita, esimerkiksi Intiasta yritetään pedata sellaista.

Applen puhelimien hinnat ovat kuitenkin intialaisille erittäin kalliita. Vaikka maassa puhelimien omistajia onkin satoja miljoonia – eniten koko maailmassa – on hyvin harvalla todellisuudessa varaa ostaa edes edellisen sukupolven iPhone-mallia. Apple yrittää ratkaista hinnoitteluongelman aloittamalla tehdaskunnostettujen iPhonien myynnin maassa. Siihen tarvittaisiin kuitenkin hallinnolta lupa ja paikalliset yritykset ovat kampanjoineet kiivaasti luvan myöntämistä vastaan.



Intialaiset Karbonn Mobilesin hallituksen puheenjohtajan mielestä lupa tekisi Intiasta koko maailman jäteastian, jonne dumpattaisiin vanhat älypuhelimet. Intian hallinnon tavoitteena on kuitenkin kasvattaa kokoonpanoteollisuutta maassa, mitä käytettyjen puhelimien maahantuontilupa ei edistäisi lainkaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.