Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Komissio aikoo laittaa Applen tiukille – Luvassa miljardiluokan verokiista

Manu Pitkänen

Komissio aikoo laittaa Applen tiukille – Luvassa miljardiluokan verokiista
Kilpailuasioista vastaava komissaari Margrethe Vestager lyttää yhdysvaltalaisten lobbausyritykset Applea, Starbucksia ja McDonald'sia koskevissa veronkiertotutkimuksissa.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook tapasi Vestagerin tammikuun lopulla, mutta hän ei näytä saaneen Vestagerin päätä kääntymään. Apple on omassa viestinnässään yrittänyt korostaa kuinka paljon sen tuotteet ovat synnyttäneet uusia työpaikkoja Eurooppaan, vaikka se samaan aikaan kiertääkin Irlannin ympärille luodulla järjestelmällä veroja. Yhdysvaltain valtiovarainministeriön Robert Stack on myös käynyt Euroopassa puhumassa yhdysvaltalaisten yhtiöiden edun puolesta.

EU:n komissio epäilee Irlannin antavan laitonta valtiontukea Applelle alhaisen veroprosentin muodossa vastineeksi maahan keskitetyistä toiminnoista. Uutistoimisto Bloomberg arvioi, että Apple voi joutua maksamaan kahdeksan miljardin mätkyt Irlannille, mikäli osapuolten menettelytapa todetaan luvattomaksi.Komission odotetaan julkaisevan Applea koskevan tutkinnan tulokset kevään aikana.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja