Firefox on nyt saatavilla myös iPhonelle ja iPadille

1
Manu Pitkänen

Firefox on nyt saatavilla myös iPhonelle ja iPadille
Mozilla on julkaissut Firefoxin Applen iOS-laitteille. Selain on ladattavissa App Storen kautta.

Firefoxin puuttumista App Storen valikoimista on ihmetelty pidemmän aikaa. Taustalla on ollut vahva periaatteellinen syy: Apple ei anna selainkehittäjille mahdollisuutta käyttää iOS-sovelluksissaan omaa selainmoottoria, vaan niiden on käytettävä sitä mitä Apple heille tarjoaa. Mozilla haluaisi käyttää omassa selaimessaan Geckoa, mutta se ei ole käynyt päinsä.

Mozilla onkin joutunut luopumaan periaatteistaan iOS:n kohdalla käytännönläheisistä syistä: netin käyttö on siirtynyt ja siirtyy vuosi vuodelta enemmän mobiililaitteisiin, minkä vuoksi Applen laitteita ei voida sivuuttaa pelkällä olan kohautuksella jos Firefox haluaa pysyä tulevaisuudessakin relevanttina selaimena.

Jos satut käyttämään Firefoxia tietokoneella, niin Firefoxin lataamiseen iOS:llekin on olemassa hyvä perusteet: Firefoxin iOS-selain osaa nimittäin hakea selaushistoriasi, tallennetut salasanat ja kirjanmerkkisi tietokoneeltasi Firefox-tunnusten avulla.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
jarppi0123 (vahvistamaton)

1

Koskas tulee lumia puhelimille. Lataisin heti. NOKIA LUMIA 930. KÄYTTÄJÄ.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.