Facebookin iPhone-sovellus toimii vastoin asetuksia – syö akkua tyhjäksi

Manu Pitkänen

Facebookin iPhone-sovellus toimii vastoin asetuksia – syö akkua tyhjäksi
Vanha viisaus älypuhelimien omistajien keskuudessa on, että jos kaipaat pidempää akkukestoa, poista Facebookin mobiilisovellus. Se pätee edelleen nykypäivänä. Yhteisöpalvelun iOS-sovelluksesta löytynyt ohjelmointivirhe ilmensi ongelmaa varsin raadollisella tavalla.

iOS 9:n erittelee aikaisempaa tarkemmin millä tavoin sovellukset käyttävät puhelimen virtaa. Sen lisäksi että käyttöjärjestelmä paljastaa millaisissa suhteissa sovellusten virrankäyttö jakautuu, ohjelma kertoo kuinka kauan ohjelma on käyttänyt akkuun varastoitua virtaa näytön ollessa päällä ja poissa päältä (eli kuinka kauan ohjelma on toiminut taustalla).

Matt Galligan pisti merkille, että Facebookin iOS-sovellus toimii huomattavan kauan taustalla, vaikka asetuksista ohjelmaa oli erikseen kielletty toimimasta taustalla. Galligan oli viimeisen viikon aikana selaillut Facebookia 1,7 tuntia, mutta sovellus oli toiminut sen lisäksi taustalla 3,4 tuntia. Facebookin ajateltiin käyttävän hämäriä temppuja hyväkseen pitääkseen sovelluksen taustatoiminnot päällä käyttäjän valinnoista huolimatta.Facebook kommentoi asiaa TechCrunchille. Yhtiön mukaan kyse on joitain käyttäjiä koskettavasta ongelmasta, johon se etsii parhaillaan korjausta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -46%

Oppo Reno 5 Lite
334 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
685 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy S10 Lite
592 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 957 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -36%

Realme X50 5G
339 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 528 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.