Note5:n kamera voitti sokkotestin, iPhone 6 Plus jäi kauas taakse

5
Puhelinvertailu

Note5:n kamera voitti sokkotestin, iPhone 6 Plus jäi kauas taakse
PhoneArena otti Samsung uuden Galaxy Note5:n kauniisiin kätösiin ja totesi, kuten useat muutkin, että Samsungin uusi 16 megapikselin kamera on kerrassaan loistava.

Galaxy S6:sta tuttu kameramoduuli on myös oppinut uusia temppuja, mutta tässä testissä keskityttiin ainoastaan kuvien laadun mittaamiseen mahdollisimman puolueettomalla tavalla. Tietysti siis PhoneArenan testi oli sokkotesti, johon lukijat pääsivät ottamaan osaa.

Kisan neljä puhlettikilpailijaa olivat Galaxy Note5, Apple iPhone 6 Plus, Xiaomi Mi Note Pro sekä viimevuotinen Galaxy Note 4. Voittajaksi selviytyi odotetusti uusi Note5 (5642 ääntä) ja kakkospaikan otti Note 4 (4526 ääntä). Samsungin kaksoisvoiton jälkeen olikin pitkä matka kolmossijalla olleeseen Xiaomiin (1359 ääntä) ja hännänhuippuna oli kisan ainoa 8 megapikselin kamera: iPhone 6 Plus (1020 ääntä).



Käy katsomassa kuvat ja äänetystulokset PhoneArenan artikkelista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (5)

Jakele
Jakele

1

Noh, nallekarhun kuvista nyt ei oikein mitään voi päätellä, mutt kyll juu jotkin iP:n kuvat näyttivät turhan tummilta. Mutt en nyt silti kovin hyvinä noita vertailukuvia pidä. Vaikk toki Note voi mainoksissaan tollastakin käyttää. Ja onhan sen kameraa yleisestikin kehuttu ...tai ainakin ihmiset pitävät sen tuottamista kuvista, vaikka eivät väreiltään aina kohdetta vastaisikaan... Meidät lie opetettu kirkkaisiin yliväritettyihin kuviin...

Vastaa
delic
delic

2

Tulos ei yllätä, ensin ihmettelin xiaomin suoriutumasta, mutta näköjään kun googlella katsoin siinäkin Sonyn kamera. Kaikki testin luurit taisivat siis käyttää Sonyn kameraa joten ollaan aika samalla viivalla paitsi uudemmissa luureissa vähän parempaa tekniikkaa.

Noin parin viikon päästä tulossa uusi iPhone uudemmalla todennäköisesti Sonyn kameralla niin voisi veikata, että laatu hyvin samaa kuin Note 5.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
anaaliitikko (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jakele:

...tai ainakin ihmiset pitävät sen tuottamista kuvista, vaikka eivät väreiltään aina kohdetta vastaisikaan... Meidät lie opetettu kirkkaisiin yliväritettyihin kuviin...

iPhonethan aloitti tämän trendin, että värit ovat täysin ylisaturoituneet. Ovat tosin onneksi hieman päässeet eroon siitä uudempien mallien myötä.

Vastaa
WereCatf
WereCatf

5

Omaan silmään Note 4:n kuvat näytti muuten parhaiten saavan värit oikein, mut ylivalottuminen oli niissä ongelma. iPhonessa värintoisto oli vähän hailakka, mutta toisaalta, ne kuvat ei myöskään olleet ylivalottuneita. Note 5:n kuvat oli selkeästi pahasti ylisaturoituneita.

Jos pitäisi valita, niin ottaisin itse iPhonen kuvanlaadun noista vaihtoehdoista: hieman hailakat värit on helppo korjata jälkikäteen, mutta ylivalottumista ei.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.