Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tuhannet saavat potkut – Qualcomm ajautui vaikeuksiin

Manu Pitkänen

Tuhannet saavat potkut – Qualcomm ajautui vaikeuksiin
Mobiilipiirien kehittäjä Qualcomm on ilmoittanut tehostavansa toimintaansa ja irtisanovansa noin 4500 työntekijää. Yhtiöllä on noin 31 000 työntekijää eli vähennystarve on noin 15 prosenttia koko henkilöstöstä.

Irtisanomisten taustalla on Qualcommin piiriliiketoiminnan heikentynyt myynti. Apple hallitsee kaikkein kalliimpien älypuhelimien markkinoita ja Samsung päätti tämän vuoden alussa käyttää Galaxy S6:ssa uuden Snapdragon-piirin sijaan omaa Exynosta. Kiinan markkina on myös osoittautunut haastavaksi, missä kilpailevalla MediaTekillä on vahva asema Android-puhelimissa.

Haasteiden johdosta Qualcommin liikevaihto putosi 14 prosentilla (5,8 miljardiin dollariin) ja nettotulos 35 prosentilla (1,6 miljardiin dollariin) vuoden takaiseen nähden. Yhtiö alensi samalla koko vuoden ohjeistustaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.