Analyysi: HTC:n vuodesta tulossa synkkääkin synkempi

Matti Robinson

Analyysi: HTC:n vuodesta tulossa synkkääkin synkempi
HTC:n vuosi on alkanut todella alakuloisella tavalla. Yhtiön osake on sukeltanut alhaisimpaan tasoon yli kymmeneen vuoteen ja Ars Technican Ron Amadeo syyttää muun muassa yhtiön olematonta huhumyllyn kontrollointia.

Amadeo osoittaa kirjoituksessaan, että HTC:lta puuttuu halu tai taito kontrolloida huhuja Applen tavoin. Tämä tarkoittaa, että kuluttajat kohtaavat pettymyksiä tuotejulkistusten yhteydessä. Apple puolestaan levittää tarkoituksella huhuja laitteistaan ja palveluistaan, jotka ehkäisevät hurjimpia (ja epärealistisia) odotuksia.

Hyvä esimerkki pettymyksestä on tämänvuotinen One M9 (kuvassa) -julkaisu, jolta odotettiin todellista Galaxy S6:n tappajaa. Sellaista ei tullut ja väki pettyi. HTC:lta tulikin vain pieniä päivityksiä edeltäjämalliin verrattuna.

Tulossa on tiettävästi huippuspekseilläkin varustettu HTC:n lippulaivamalli, mutta nk. mindshare on menetetty ja on todennäköisesti aivan liian myöhäistä ottaa niskalenkkiä kilpailijoista.



Kirjoituksessa huomioidaan myös, että markkinointi on osoittautuneet HTC:lla vaikeaksi. Taiwanilaisyhtiö tuhlasi miljoonittain rahaa mainoskampanjaan, jossa näytteli Robert Downey, Jr, mutta se ei välttämättä muodostanut parempaa kuvaa yhtiön laitteista. Uusimmissa mainoksissa on keskitytty halvempaan imagomainontaan.

Amadeo uumoilee, että kenties HTC:n pelastaa jokin muu laite kuin älypuhelin. Yhtiö on kehittänyt viime aikoina esimerkiksi kameroita, virtuaalilaseja ja aktiivisuusrannekkeita.

Myös yhtiön myyntiaikeista on puhuttu mediassa, mutta toistaiseksi HTC jatkaa omillaan. Ei kuitenkaan kovin kauaa, mikäli muutosta parempaan ei tule.

Lue koko Ron Amadeon analyysi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.