Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoftin jytkyuutinen: iOS- ja Android-sovellukset Windowsille

Manu Pitkänen

Microsoftin jytkyuutinen: iOS- ja Android-sovellukset Windowsille
Microsoft kertoi tänään BUILD-kehittäjätapahtumassa mahdollistavansa Java/C++:lla ja Objective-C:lla kirjoitettuja Android- ja iOS-sovellusten suorittamisen Windowsille. Tämän ansiosta Microsoft toivoo pystyvänsä madaltamaan kynnystä mobiilisovelluskehittäjille niin alas, että he haluavat tuoda ohjelmansa myös Windows-laitteiden saataville.

Microsoftin mukaan esimerkiksi Kingin viime vuoden lopulla Windows Phonelle julkaisema Candy Crush Saga -peli on alun perin kirjoitettu iOS:lle Objective-C:llä, mutta Microsoftin tarjoamien työkalujen ansiosta se saatiin vähällä työllä tuotua Windowsille. King aikoo käyttää samaa menetelmää muidenkin pelien kohdalla.

Sovellusten porttaamisen helpottamiseksi Microsoft on luonut omat vahtoehtoiset rajapinnat, jotka toimivat analogisesti Android-sovellusten jo hyödyntämien Google-rajapintojen kanssa.

Android- ja iOS-sovellusten lisäksi Microsoft kertoi tuovansa tarjolle työkalut, joiden avulla monipuolisia web-sivuja tai -ohjelmia voi kääntää Windows-sovelluksiksi, jotka hyödyntävät Windowsin omia rajapintoja (esim. sovellusten sisäiset ostot ja ilmoitukset).


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja