Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

EU aloittaa Googlen tutkinnan: Rikkooko Android kilpailulakeja?

Manu Pitkänen

EU aloittaa Googlen tutkinnan: Rikkooko Android kilpailulakeja?
EU-komissio on alkanut tutkia onko Google toiminut kilpailulainsäädännön vastaisesti paketoimalla omat verkkopalvelunsa osaksi puhelinvalmistajien käyttämää Android-käyttöjärjestelmää. Tutkinnan tavoitteena on selvittää, että onko Google toimillaan häirinnyt kilpailevien mobiilikäyttöjärjestelmien tai -palveluiden kehittämistä.

Komission mukaan Androidista on muodostunut markkinaosuudella mitattuna Euroopan johtava mobiilialusta. Sen tärkeimmillä kilpailijoilla, Applen iOS:llä ja Microsoftin Windows Phonella, on merkittävästi pienempi markkinaosuus. Vaikka Android perustuukin avoimeen lähdekoodiin, ei se ole sitä oikein käytännössä: Androidin ympärille luodun Open Handset Alliance -yhteenliittymän (OHA) sääntöjen mukaan puhelinvalmistajien on lisättävä laitteisiinsa Googlen tarjoamat verkkopalvelut sekä pidättäytyä vaihtoehtoisten Android-kehityshaarojen käytöltä.

EU tutkii nyt ovatko nämä ehdot ristiriidassa kilpailulainsäädännön kanssa.

Esimerkiksi Samsung ei voi tällä hetkellä luoda omaa kilpailevaa Android-käyttöjärjestelmää ja lisätä siihen Googlen palveluita, koska se on OHA:n sääntöjen vastaista. Samsung ei voi myöskään vaihtaa nykyisissä puhelimissa Googlen verkkopalveluita esimerkiksi Microsoftin vastineisiin, vaan puhelimista on joka tapauksessa löydyttävä Googlen palvelut.Microsoft kävi 2000-vuosikymmenen aikana tiukkaa taistelua EU:n kanssa Media Player- ja Internet Explorer -sovellusten paketoinnista osaksi Windows-käyttöjärjestelmää Tämä kiista päätyi EU:n hyväksi ja Microsoft joutui maksamaan yli miljardin euron edestä sakkoja.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja