Nokian HERE-karttojen mahdollinen ostaja: Kohupalvelu Uber

Manu Pitkänen

Nokian HERE-karttojen mahdollinen ostaja: Kohupalvelu Uber
Bloomberg uutisoi eilen Nokian olevan valmis myymään HERE-karttabisneksen, jota muutamat ostajaehdokkaat olisivat jo kyselleetkin. Alkuperäisessä jutussa ei mainittu ostajaehdokkaiden nimiä, mutta päivitetyssä uutisessa yksi sellainen jo löytyy.

HERE-kartoista on Bloombergin mukaan kiinnostunut muun muassa kyytipalveluyritys Uber, jolla on tuntunut olevan poikkeuksellisen helppoa nostaa sijoittajilta rahaa viime aikoina. Taksiyrittäjien ympärimaailmaa vihaaman Uberin avulla periaatteessa kuka tahansa voi tarjota tarvitseville kyydin määränpäähän maksua vastaan. Uberin juju löytyy sen älypuhelinsovelluksesta, joka kertoo kyyditsijälle matkantarvitsijan sijainnin GPS-koordinaattien avulla: taksia ei tarvitse soittaa, vaan kyytiä vain pyydetään nappia painamalla soveluksen kautta.

Uberin lisäksi saksalaiset automerkit ovat myös kiinnostuneita HERE-kartoista – ja syystäkin. Autot ovat muuttumassa kulkuneuvoista pyörillä kulkeviksi tietokoneiksi, joiden ohjaamiseenkaan ei enää tarvita ihmistä. Edistyksellisen karttateknologian omistaminen voi osoittautua keskeiseksi kilpailuvaltiksi.



Vaikka eilen spekuloimme Microsoftin olevan yksi potentiaalinen ostaja, ei ohjelmistojätti ole ainakaan Bloombergin jutun perusteella ollut mukana ostotunnusteluissa. Nokian myyntiaikeiden tultua julkisuuteen, voi HERElle ilmaantua lähiaikoina uusia kiinnostuneita ostajia. Yksi villikortti voisi olla esimerkiksi Apple, jolla on tunnetusti ollut ongelmia karttojensa luotettavuuden kanssa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.