Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin mobiiliyksikön tulos rajussa laskussa – iPhonet myivät paremmin kuin Galaxyt?

1
Manu Pitkänen

Samsungin mobiiliyksikön tulos rajussa laskussa – iPhonet myivät paremmin kuin Galaxyt?
Samsung on julkaissut loka-joulukuun tuloksensa. Yhtiö paljasti tyypilliseen tapaansa arvionsa tuloksen avainluvuista jo tammikuun alussa, joten liikevoiton tai -vaihdon suhteen yllätyksiä tulosjulkistus ei tuonut.

Kiinnostava yksityiskohta Samsungin julkaisemassa tuloksessa on kuitenkin se, että yhtiö kertoi älypuhelintoimitusten vähentyneen hieman joulumyynnin tukemalla kvartaalilla heinä-syyskuuhun nähden. Samsung ei julkaise kuinka paljon puhelimia se on tosiassa toimittanut, mutta markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan Samsungin älypuhelintoimitukset olivat syksyllä 78 miljoonaa kappaletta.

Näin ollen on mahdollista, että premium-puhelimiin keskittyvä Apple olisi ohittanut Samsungin loka-joulukuussa älypuhelimien toimitusmäärissä. Markkinatutkimusyhtiö Canalysin mukaan Apple nousi Kiinassa Xiaomin ja Samsungin ohi markkinaykköseksi. Apple toimitti viime vuoden lopulla noin 75 miljoonaa iPhonea.Samsungin mobiiliyksikön liikevaihto laski vuoden takaiseen verrattuna reilu 20 prosenttia. Samaan aikaan mobiiliyksikön liikevoitto laski edelliseen vuoteen nähden 65 prosenttia 1,6 miljardiin euroon. Syksyllä lanseerattu Galaxy Note 4 nosti Samsungin puhelimien keskimääräistä myyntihintaa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Jakele
Jakele

1

...hmmm... Jos mobiiliyksikön myynnin tulos laski 20% ja kuitenkin Note 4 nosti keskihintaa, niin Galaxyjen myynti on tarvinnut olla varsin vaatimatonta ellei peräti katastrofaalisen kehnoa...

Arviotuun kpl-määräiseen älyjen myyntiin lieneekin laskettu jo satkunkin kännyt... :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja