Googlen Android L on nyt virallisesti Android 5.0 Lollipop

1
Sami Koivunen

Googlen Android L on nyt virallisesti Android 5.0 Lollipop
Muutamia kuukausia kestäneen spekuloinnin jälkeen Google on kertonut Android L -käyttöjärjestelmän olevan lyhenne sanoista Android Lollipop.

Lollipop nähdään ensimmäistä kertaa tänään esitellyissä Nexus 6 -älypuhelimessa, Nexus 9 -tabletissa ja Nexus Playerissä. Mobiilikäyttöjärjestelmä tulee saataville lähiviikkojen aikana myös muille Nexus-laitteille kuten Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 ja Nexus 10. Myös Motorolan Moto X, Moto G ja Moto E on priorisoitu päivitettäviksi nopealla aikataululla.

Ensimmäistä kertaa Android 5.0:aa esiteltiin jo kesäkuussa. Uuden version näkyvimmät muutokset ovat "Material Designiksi" kutsutulla visuaalisella puolella ja käyttöliittymäuudistuksissa. Visuaalisesti 5.0 Lollipop onkin suurin Android-päivitys sitten 2011 esitellyn Ice Cream Sandwichin.



Uudessa Androidissa kehittäjät voivat mm. ottaa huomioon eri elementtien syvyyssuhteet ja luoda varjostuksia. Uudessa käyttöjärjestelmässä on pyritty myös joustavuuteen, jotta käyttö onnistuu esimerkiksi sekä Android Wear -laitteilla että Android Auto -laitteilla.

Google kertoo lisäksi esimerkiksi akunkeston parantuvan jopa 90 minuutilla uusia akunsäästöominaisuuksia käytettäessä. Käyttöjärjestelmä sisältää myös tappokytkimen, jonka avulla varastetusta Android-laitteesta voi tehdä hyödyttömän.

Android 5.0:n mukana tulee tuki useille profiileille, jolloin käyttäjän ei tarvitse huolehtia satunnaisten some-päivitysten syntymisestä Android-laitetta lainatessa. Ilmoituksia on uusittu siten, että käyttäjä voi piilottaa tai priorisoida ilmoituksia esimerkiksi tietyiltä kontakteilta.







Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

jartar
jartar

1

Kuulostaapa hyvältä näin Moto E omistajan näkökulmasta. Halpis kännyyn Lollipop nopealla aikataululla :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.