Näistä iOS 8:n uusista ominaisuuksista Apple ei juuri puhunut

Manu Pitkänen

Näistä iOS 8:n uusista ominaisuuksista Apple ei juuri puhunut
Vaikka iOS ja sen kehittäjille suunnatut ominaisuudet olivatkin maanantaisen WWDC-avajaisesityksen pääteemoja, ei Apple paljastanut kaikkia mobiilikäyttöjärjestelmänsä uusia ominaisuuksia. Yksi jälkikäteen havaituista uudistuksista on paikkatietoiset sovellusehdotukset, jotka ilmestyvät lukitusnäytön vasempaan alakulmaan.

Ajatuksena sovellusehdotuksissa on se, että kun iPhonen omistaja saapuu tiettyyn paikkaan, ehdotetaan häntä asentamaan tai avaamaan alueen kannalta relevantti sovellus. Jos iOS 8:n käyttäjä saapuu juna-asemalle, kiinnostaa häntä todennäköisesti tuoreimmat aikataulutiedot tai missä hänen junansa tällä hetkellä on. Ostoskeskukseen saapuvaa henkilöä kiinnostanee taas missä hänen etsimänsä kauppa tarkalleen ottaen sijaitsee, joten lukitusnäytölle ilmestyvän sovelluksen kautta hänelle voidaan tarjota kauppakeskuksen sisätilakartta.Mikäli käyttäjä on asentanut paikkaan kohdennetun sovelluksen, saa hän sen auki ehdotuksen kautta. Jos sovellusta ei ole asennettu, hänelle tarjotaan linkkiä App Storeen. Alla on kuva miltä sovellusehdotukset näyttävät.Lisäksi Apple on alkanut panostaa pelaamiseen iOS-laitteilla. Viime vuoden WWDC:ssä Apple esitteli uudet rajapinnat, jotka mahdollistivat iPhonelle tarkoitettujen peliohjainlisälaitteiden tuomisen markkinoille. Pelisuorituskykyä on myös kasvatettu 64-bittisen A7-suorittimen avulla, jolle Apple esitteli maanantaina uuden alemman tason grafiikkarajapinnan, Metalin. Sen ansiosta pelikehittäjät pääsevät nyt suoraan käsiksi iPhonen grafiikkaohjaimeen, eikä ylemmän tason rajapinnat hukkaa turhaan suoritinaikaa.

IOS 8:n myötä Apple esitteli uuden Controller Forwarding -ominaisuuden, jonka avulla uusia iPhoneen kiinnitettyjä MFi-peliohjaimia voidaan käyttää iPadillä ja Mac-tietokoneilla suoritettavien pelien ohjaamiseen. MFi-ohjaimien fyysisten näppäinten lisäksi iPad- ja Mac-pelejä voidaan ohjata liikkeen avulla. Yhteensopivuudesta Apple TV:n kanssa ei mainittu mitään, mutta mikäli huhut medialaitteelle tulevasta pelikaupasta pitävät paikkansa, Apple tuskin jättää Controller Forwardingin suomat mahdollisuudet hyödyntämättä.Muita uusia ominaisuuksia, joita WWDC:n avajaisissa ei liiemmin huudeltu, ovat Time-Lapse-kuvaus (kamera ottaa kuvia kolmen tai kymmenen sekunnin välein), kamera-asetukset tarkennukselle ja valotukselle, WiFi-puhelut, harmaatila (käyttöliittymä muuttuu kokonaan mustavalkoiseksi), DuckDuckGo-haku Safarissa ja virrankulutuksen ilmoittaminen sovelluskohtaisesti. Ominaisuuksia löytyy lisää alla olevasta kuvasta.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.