Samsungin hallitsija: Innovoinnista ei pidetä vapaapäiviä ja vanhat mallit haudataan

Manu Pitkänen

Samsungin hallitsija: Innovoinnista ei pidetä vapaapäiviä ja vanhat mallit haudataan
Samsung Electronicsin hallituksen puheenjohtaja Lee Kun-hee peräänkuulutti uudenvuodenpuheessaan innovointia ja siirtymistä uusiin bisnesmalleihin. Hän haluaa yhtiön siirtävän painopistettä laitevalmistuksessa ohjelmistokehitykseen.

Samsung on onnistunut kasvamaan jättimäiseksi monialayhtiöksi tuomalla markkinoille edullisia vaihtoehtoja kilpailijoiden laitteille. Yhtiöstä on syntynyt mielikuva muiden perässä hiihtävänä jättinä, ei niinkään alaa eteenpäin vievänä pioneerina. Vielä vähemmän Samsung muistetaan sen luomista ohjelmistoista.

Korealaisyhtiön puolustukseksi on kuitenkin sanottava, että sen innovaatiot ovat syntyneet tuotteissa, jotka eivät ole suoranaisesti suunnattu kuluttajamarkkinoille.

71-vuotiaan Lee Kun-heen puhe alleviivaa sitä, että Samsungin on panostettava Tizen-käyttöjärjestelmän kehitykseen. Tietokoneista tuttu bisnesmalli, jossa Samsung kokoaa raudan ja ostaa ohjelmiston muualta, ei välttämättä ole enää optimaalinen ratkaisu.



Apple on omalla esimerkillään osoittanut, että integroitujen tuotteiden valmistus voi olla äärimmäisen kannattavaa ja niiden kehitystä helppo hallita. Microsoft on Nokia-kaupoillaan ottamassa askeleen tähän suuntaan ja Google teki siirtonsa Motorola-kaupan myötä jo aiemmin. Tizenin avulla Samsung pystyisi tuomaan markkinoille laitteita, joiden ohjelmisto, kamera, näyttö, muisti jne. olisi kaikki luotu talon sisällä. Maailmassa hyvin harva yhtiö pystyisi samaan tässä mittakaavassa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.