Qualcommilta uusi Snapdragon -piirisarja ja 4G LTE -modeemi

Juha Tuppi

Qualcommilta uusi Snapdragon -piirisarja ja 4G LTE -modeemi
Qualcomm julkaisee uusia mobiilimarkkinoille tarkoitettuja piirisarjoja. Niiden joukkoon kuuluvat Snapdragon-sarjan uusin tulokas, jonka odotetaan nostavan rimaa mobiililaitteissa ja Ultra HD -televisioissa, sekä uusi 4G LTE -modeemi.

Cnet raportoi Qualcommin julkistaneen tänään uusia mobiilimarkkinoille suunnattuja piirisarjoja. Huomattavin uusista komponenteista lienee Snapdragon 805, joka on suunniteltu mobiililaitteita ja Ultra HD -televisioita silmällä pitäen. Snapdragon 805 tulee uudella Adreno 420 -grafiikkapiirillä varustettuna, jota mainostetaan edeltäjäänsä 40% tehokkaammaksi. Piirisarjassa on neljä ydintä, jotka kykenevät 2,5 gigahertsin kellotaajuuteen. Lähteen mukaan Qualcomm kehui Snapdragon-sarjan uutta tulokasta yhtiön tähän mennessä suorituskykyisimmäksi piirisarjaksi.

Qualcomm ilmoitti myös seuraavan sukupolven Gobi 9x35 4G LTE -modeemista, joka pyörittää uuden teknologian lisäksi myös 3G:tä ja muita varhaisempia langattomia verkkoja. Gobi 9x35 on yhtiön ensimmäinen 20 nanometrin viivanleveydellä valmistettu modeemi, jonka odotetaan mahdollistavan pienemmät ja ohuemmat laitteet.



Edellä mainittujen lisäksi Qualcomm julkisti uuden WTR3925 RF-piirisarjan, jonka pitäisi niin ikään tuoda parannuksia suorituskykyyn, virrankulutukseen ja tilavaatimuksiin.

Yhtiö uskoo uusien piirisarjojen ja 4G LTE -modeemin mahdollistavan Ultra HD -tasoisen kuvan striimauksen ja toistamisen. Snapdragon 805 -piirisarjaa odotetaan markkinoille ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.