IHS iSuppli selvitti Samsungin Galaxy S4:stä maksaman hinnan

3
Matti Robinson

IHS iSuppli selvitti Samsungin Galaxy S4:stä maksaman hinnan
Elektroniikkakomponenttien hintojen asiantuntija, tutkimusyhtiö IHS iSuppli on tehnyt kattavat katsauksen Samsungin uutuusälypuhelimen komponentteihin. Tutkimuksen arvioiden mukaan komponenttien yhteenlaskettu hinta on vain kolmisenkymmentä dollaria enemmän kuin edeltäjässä viime syksynä.

16 gigatavun muistilla varustetut Galaxy S4:t maksavat noin 241-244 dollaria (n. 187 euroa) kun viime syyskuussa vastaavalla muistilla varustetun edeltäjän komponenttien ja kasauksen hinta oli 213 dollaria (n. 164 euroa).

Tässä vaiheessa iSuppli ei tiedä tarkasti kaikkia komponentteja, mutta arvioissa suurimpia eroja syntyy jo tiedetyistä komponenteista. Uudistuksista merkittävimmät, kuten näyttö ja järjestelmäpiiri, ovatkin suurimmat syypäät hinnan kasvuun.



Huomattavaa listassa on Exynos 5 Octa- ja Qualcomm Snapdragon 600 -piirien välinen 10 dollarin hintaero. Erot langattomien yhteyksien piireissä vaihtelevat kuitenkin tasapuolisesti, joten loppujen lopuksi eroa syntyy siis vain pari dollaria.

SGS3:een verrattuna hintaa kertyy 10 dollaria lisää näytöstä ja muutama dollari uusista sensoreista. Merkittävät parannukset kamerassa ja akkukapasiteetissa eivät kasvata laitteen hintaa edeltäjäänsä nähden kuin alle 2 dollaria.

Vaikka tämä Samsungin maksama lasku ei sisällä lisensoitimaksuja, jäänee Samsungille laitteesta hyvin katetta. Lisäksi on muistettava, että toisin kuin useimmilla valmistajilla, Samsungilla useimmat komponentit tulevat emoyhtiön tuotantolinjoilta, joten suuri osa maksetusta rahasta valuu omaan pussiin. IHS iSupplin mukaan peräti 63 prosenttia valmistuskustannuksista maksetaan takaisin komponenttiosastolle.

Galaxy S4:n virallinen myyntihinta on 699 euroa, joka todennäköisesti laskee hieman jälleenmyyjillä.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

ZZboy
ZZboy

1

Senpä vain kuulin et jos katsoo verkosta livenä HD lähetystä niin homma onnistuu hyvin, mutta bensatankissa näkyy huikea pyörre. Oisko siinä syy miksei Samsung juuri puhunut akun kestosta. Monet sormet varmaan syyhyävät suunnittelemaan huikeita pelejä tuommoiseen monsteri puhelimeen, mutta käytetty akun latausvirta + HD video sulattaa heiveröisen USB liittimen, noin ainakin surkutteli kaapelin valmistaja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jani @ (vahvistamaton)

2

Aika säälittävän surkeeta mollausta, jo yrityksenä ZZboy @. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.