Asus haaveilee Padfone-tyyppisestä Windows-puhelimesta

Teemu Laitila

Asus haaveilee Padfone-tyyppisestä Windows-puhelimesta
Asus on kertonut neuvottelevansa Microsoftin kanssa Windows Phone -järjestelmään perustuvan puhelimen valmistuksesta, raportoi Wall Street Journal. Enemmän tietokonevalmistajana tunnettu Asus on tähän mennessä saavuttanut vain vaatimatonta menestystä puhelinmarkkinoilla, joskin sen yksilöllinen Padfone-puhelin on saanut kiitosta osakseen.

Padfone saattaisi olla myös Asuksen Windows Phone -laitteen lähtökohtana. Asuksen mukaan yhtiö on ottanut Padfone-tyyppisen Windows-puhelimen rakentamisen puheeksi Microsoftin kanssa. WSJ:n mukaan Microsoft ei kuitenkaan kommentoi mahdollisia neuvotteluja, ehkä siksi, että Asukselle ei olla antamassa lupaa Padfone-tabletin tekemiseen Windows Phone -käyttöjärjestelmällä.



Vaikka Padfone-konsepti eli tabletin malliseen telakkaan mahtuva puhelin toimii Android-puolella, Windows Phone -järjestelmä ei taivu samaan - ainakaan vielä.

Microsoft tarjoaa ARM-prosessoreita käyttäviin tabletteihin Windows RT -järjestelmää, joka ei ole yhteensopiva Windows Phone -puhelinten kanssa eikä täysiverinen Windows 8 puolestaan ole kokonaan yhteensopiva Windows RT -järjestelmän kanssa. Microsoft tuskin haluaa lisätä käyttäjien hämmennystä antamalla Asukselle luvan tehdä käytännössä Windows-tabletti, joka ei kuitenkaan tue Windows-tableteille suunnattuja sovelluksia vaan pelkästään puhelinsovelluksia.

Kaikki Microsoftin käyttöjärjestelmät perustuvat jo paljolti samaan ytimeen, mutta täysi yhteensopivuus laitteiden välillä vaatii vielä kehitystä. Silti Windows-puhelimesta Windows-tabletiksi muuntautuvalle laitteelle luulisi löytyvän kysyntää ja yhteensopivuus lienee Microsoftin tavoitteena pidemmällä aikavälillä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.