Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Asus haaveilee Padfone-tyyppisestä Windows-puhelimesta

Teemu Laitila

Asus haaveilee Padfone-tyyppisestä Windows-puhelimesta
Asus on kertonut neuvottelevansa Microsoftin kanssa Windows Phone -järjestelmään perustuvan puhelimen valmistuksesta, raportoi Wall Street Journal. Enemmän tietokonevalmistajana tunnettu Asus on tähän mennessä saavuttanut vain vaatimatonta menestystä puhelinmarkkinoilla, joskin sen yksilöllinen Padfone-puhelin on saanut kiitosta osakseen.

Padfone saattaisi olla myös Asuksen Windows Phone -laitteen lähtökohtana. Asuksen mukaan yhtiö on ottanut Padfone-tyyppisen Windows-puhelimen rakentamisen puheeksi Microsoftin kanssa. WSJ:n mukaan Microsoft ei kuitenkaan kommentoi mahdollisia neuvotteluja, ehkä siksi, että Asukselle ei olla antamassa lupaa Padfone-tabletin tekemiseen Windows Phone -käyttöjärjestelmällä.Vaikka Padfone-konsepti eli tabletin malliseen telakkaan mahtuva puhelin toimii Android-puolella, Windows Phone -järjestelmä ei taivu samaan - ainakaan vielä.

Microsoft tarjoaa ARM-prosessoreita käyttäviin tabletteihin Windows RT -järjestelmää, joka ei ole yhteensopiva Windows Phone -puhelinten kanssa eikä täysiverinen Windows 8 puolestaan ole kokonaan yhteensopiva Windows RT -järjestelmän kanssa. Microsoft tuskin haluaa lisätä käyttäjien hämmennystä antamalla Asukselle luvan tehdä käytännössä Windows-tabletti, joka ei kuitenkaan tue Windows-tableteille suunnattuja sovelluksia vaan pelkästään puhelinsovelluksia.

Kaikki Microsoftin käyttöjärjestelmät perustuvat jo paljolti samaan ytimeen, mutta täysi yhteensopivuus laitteiden välillä vaatii vielä kehitystä. Silti Windows-puhelimesta Windows-tabletiksi muuntautuvalle laitteelle luulisi löytyvän kysyntää ja yhteensopivuus lienee Microsoftin tavoitteena pidemmällä aikavälillä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja