Android dominoi Kiinassa älypuhelinkilpaa

4
Matti Robinson

Android dominoi Kiinassa älypuhelinkilpaa
Kiina on Android-valmistajien luvattu maa. Tämä tulee selväksi kun seuraa ZTE:n ja Huawein kaltaisten yritysten kovia panostuksia Android-puhelimiin. Onkin luonnollista, että maan asukkaat ovat hyvin perillä Googlen alustan tarjoamista mahdollisuuksista. Itseasiassa niin hyvin, että yli puolet kiinalaisista älypuhelimista on varustettu Androidilla, kertoo The Next Web.

Kiinalaisen tutkimusyhtiö iiMedian uusimman raportin mukaan maan älypuhelinmarkkinoilla suositaan yhä enemmän Androidia. 55,4 prosentilla Android johtaa kilpaa selvästi ennen syöksykierteessä olevaa Symbiania (25,6%) ja pienessä nousussa olevaa iOS:ää (12,4%). Hiljattain Kiinassa julkistettu Windows Phone ei pääse listalle, mutta sen edeltäjillä on parin prosentin osuus.

Markkinoilla on tutkimuksen mukaan yli 2000 erilaista Android-laitetta, joista suurimmat ulkoimaiset (Samsung, HTC ja Motorola) sekä kiinalaiset (ZTE, Huawei, Meizu, Lenovo) valmistajat vievät ison siivun, mutta pienempien valmistajien määrä on huikaiseva.



Älypuhelinkäyttäjiä Kiinassa on tutkimuksen mukaan 252 miljoonaa ja kasvua edellisestä neljänneksestä peräti 13 prosenttia. Kiinan tärkeydestä matkapuhelinmarkkinoilla kertoo se, että vuoden takaiseen kasvua on tapahtunut lähes 100 miljoonalla ihmisellä. Yhdysvalloissa, jolta Kiina on ottanut älypuhelinmarkkinoiden ykköspaikan, oli käytössä vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana noin 100 miljoonaa älypuhelinta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (4)

syrtek66
syrtek66

1

"Hiljattain Kiinassa julkistettu Windows Phone ei pääse listalle, mutta sen edeltäjillä on parin prosentin osuus. "

LOL. Ja mikä Nokian osuus sen jälkeen kun symbian puhelimia ei ole? Zippo. Android 90 prossaa ja loput mitä lie sekalaista.

Vastaa
AkZuh
AkZuh

2

Kiinassa tarkemmin shanghaissa asuessani, kiinnitin huomiota että ios laitteita oli enemmän ihmisillä käsissä kuin android.. En sitten tiedä..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

3

> Androidia. 55,4 prosentilla Android johtaa kilpaa selvästi
> ennen syöksykierteessä olevaa Symbiania (25,6%) ja pienessä
> nousussa olevaa iOS:ää (12,4%).

En nyt kyllä puhuisi syöksykierteestä, laskua Kiinassa (josta uutisessa on kyse) on vain noin 6% ja Symbian on edelleen toiseksi suurin Kiinassa yli 25% matkkinaosuudella, joka on yli kaksinkertainen iPhoneen verrattuna. Laskua toki, mutta ei mitään dramaattisen suurta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.