HTC:ltä tulossa pian sekä edullinen Windows- että Android-puhelin

Markus Lehtiniitty

HTC:ltä tulossa pian sekä edullinen Windows- että Android-puhelin
HTC:n toistaiseksi vain kehitysnimillä Click ja Mega tunnetut, vielä julkistamattomat mallit ovat tulossa kiinalaisen Economic Daily Newsin mukaan markkinoille vuoden 2009 kolmannen neljänneksen lopulla tai viimeisen neljänneksen alkupuolella, kertoo DigiTimes. Vasemmalla olevasta kuvasta Mega löytyy vasemmalta ja Click oikealta.

Click tulee olemaan varustettu Googlen Android-alustalla ja Mega puolestaan Microsoftin Windows Mobilella. Molempien odotetaan asettuvan noin 300 dollariin, joka tämän hetken kursseilla kääntyy hieman yli 210 euroon. Kyseessä tulevat olemaan siis melko edulliset puhelimet.

HTC Clickin tarkemmat ominaisuudet ovat toistaiseksi melko pimennossa, mutta Megasta tiedetään jo hieman enemmän. Se tulee sisältämään Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmän, tuen GSM- ja 3G-verkoille HSDPA-tekniikan kera, GPS-paikannuksen, kolmen megapikselin kameran sekä 2,8 tuuman kosketusnäytön, jonka tarkkuus on 240x320 pikseliä.



Olemme kertoneet Clickistä jo kuvien kera aiemminkin. HTC Megasta emme ole vielä ehtineet aiemmin kertoa muuten kuin myös tulossa olevasta Leo-kehitysnimellisestä superpuhelimesta kertovan artikkelin sivuhuomautuksena.

HTC:n pääjohtaja Peter Choun mukaan yhtiö tulee jatkossa keskittymään aiempaa enemmän juuri edullisempiin, keskihintaluokkaa edustaviin malleihin, joita myös tulevat Click ja Mega edustavat. Jatkossa HTC:n mallistosta noin puolen pitäisi perustua Androidille ja toisen puolen Windows Mobilelle.

Aiemmin olemme kertoneet HTC:n laskeneen merkittävästi ennustettaan loppuvuoden taloudellisesta menestyksestä. Merrill Lynchin analyytikko Laura Chen odottaa HTC:n neljännen neljänneksen liikavaihdon kasvavan 11 prosenttia puhelintoimitusten kasvaessa 19 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Euroopassa sekä HTC:n kappalemääräisten toimitusten että liikevaihdon odotetaan putoavan yli 20 prosenttia johtuen kalliimpien laitteiden, kuten Hero, Touch Diamond2 ja Touch Pro2, kokonaisuutena heikosta myynnistä johtuen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.