Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple voi lamaannuttaa iPhoneen asennetut ohjelmat

8
Markus Lehtiniitty

Apple voi lamaannuttaa iPhoneen asennetut ohjelmat
Applen iPhonen 2.0-ohjelmistoversiosta on paljastunut ominaisuus, joka antaa Applelle mahdollisuuden halutessaan lamaannuttaa iPhoneen jo asennetut ohjelmat. Asian toi esille iPhone-sovelluskehittäjä Jonathan Zdiarski.

2.0-ohjelmistoversiolla varustettu iPhone tai iPhone 3G voi ottaa yhteyttä Applen verkkosivuille, joilta puhelin saa tiedon mahdollisista ohjelmista, joiden toiminnan Apple haluaa estää. Käytännössä Apple voi siis tehdä ostetusta ohjelmasta täysin hyödyttömän käyttäjälle.

Toistaiseksi yhtään ohjelmaa ei lamaannutuslistalta löydy. Mitä luultavimmin tämä kyseenalainen uusi ominaisuus on tarkoitettu mahdollistamaan haittaohjelmien tai muun ei-toivottavan kitkemisen.

Jonathan Zdiarski arvailee, että listaa voitaisiin käyttää myös esimerkiksi GPS-navigointiohjelmien toiminnan estämiseksi iPhonessa. Apple ei ole päästänyt navigointiohjelmia myyntiin App Storeen.Apple ei ole kommentoinut asiaa toistaiseksi mitenkään.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
Erkki (vahvistamaton)

1

Mitä arvailua taas! Toi on pelkästään Core Location APIn blacklist, eli mustalle listalle joutuneet ohjelmat eivät voi käyttää Core Location rajapintaa, joka vaarantaisi käyttäjien yksityisyyden. Core Location rajapinnan avulla voidaan siis selvittää käyttäjän sijainti GPS:n avulla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
yason (vahvistamaton)

2

Mutta huomioikaa että tämä koskee ainoastaan ohjelmia, jotka on ostettu appstoresta jotka apple on poistanut appstoresta ja tämän avulla saa siis poistettua kyseiset ohjelmat myös käyttäjien iphonesta...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Helle (vahvistamaton)

3

no voi kauheeta...

tän "kohupuhelimen" (mukamas)kohu-uutiset menee kyllä jo liian pitkälle, ketä kiinnostaaa :P

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Erkki (vahvistamaton)

4

Heti toinen kommentoija ei ymmärtänyt lukemaansa. Apple ei saa poistettua käyttäjien ostamia ohjelmia käyttäjien iPhoneista, vaan ainoastaan estää blacklistattuja ohjelmia käyttämästä CoreLocation rajapintaa, joka on siis käyttäjän kannalta hyvä asia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jani Saksa

5

*snip*

Over the weekend, Iphone hacker Jonathan Zdziarski has done a deep forensic review of the Iphone 2.X and found what is apparently a black list process within the Iphone that will allow Apple, not you to disable any application that ends up on the black list. Now think of the security issues surrounding that, then think of DNS poisoning, then think of DNS hacking, then think of interception and injection anywhere along the TCP/IP path, then think of your phone being bricked because of a typo in the list, and you have a pretty good idea on just how this kind of thing can be used to really annoy a lot of folks along the way.

Now honestly, we don't expect the folks in Cupertino to suddenly start turning off apps that you've paid for and downloaded, but if Apple is indeed monitoring iPhones or touches (even passively) for applications it doesn't want or like, it signals a problem deeper than a company simply wanting to sign-off on software for the device. Even on platforms like Symbian -- which calls for apps to be signed and traceable -- the suggestion that a process of the OS would actively monitor, report on, and possibly deactivate your device's software is unreasonable, and clearly presents an issue that the company will have to deal with sooner or later.

*snip*

http://it.toolbox.com/blogs/managing-inf...-remotely-26510

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja